Knežević: Bodem oči zbog glasina o uključivanju u politiku, ali to nije moja pasija
Duško Knežević

"Ne bavim se nelagalnim poslovima"

Knežević: Bodem oči zbog glasina o uključivanju u politiku, ali to nije moja pasija

Nadam da nije posrijedi politička igra ili obračun klanova preko mojih leđa - kaže za "Novosti" Duško Knežević, predsjednik "Atlas grupe" povodom hapšenja i određivanja pritvora šestorici zaposlenih pod optužbom specijalnog tužioca da su "oprali" 100.000 dolara.

"Više od tri decenije sam u biznisu i dobro mi je poznato koliko je za poslovanje i investicije značajno uspostavljanje pravne države. To je jedan od razloga zašto sam glasni zagovornik i aktivni sudionik evroatlantskih integracija, koje nam pomažu da brže uspostavimo osnove za fer ambijent poslovanju i samim tim za ekonomski razvoj. Zato uvijek pozdravljam napore pravosudnih organa da istraže sve što smatraju da je potrebno, želeći da vjerujem da iza njihovih poteza ne stoje nečiji pokušaji da nanesu štetu firmama i pojedincima koje doživljavaju kao konkurenciju", kazao je Knežević.

On ističe da se ne bavi nelegalnim poslovima i da nije u početku pridavao značaj istrazi jer je potpuno siguran da nema razloga da strahuje.

"Pošto je, ipak, došlo do privođenja šestoro mojih zaposlenih, počeo sam da sumnjam da možda neko, podmećući tužilaštvu lažne informacije, pokušava da mi naudi i da osujeti moje dalje poslovne planove", kaže vlasnik "Atlas grupe".

"Svjestan sam, naravno, da bodem oči kao neko ko ima tijesne veze sa privrednim i političkim krugovima na Zapadu, gdje živi moja familija, kao i glasina da me zanima uključivanje u politiku. To je tek glupost jer svi koji me poznaju, znaju da je biznis ne samo moj izbor, nego i moja pasija. Uostalom, mislim da mojoj zemlji mnogo više koristim kao preduzetnik i kao neko ko stvara veze sa poslovnim ljudima iz cijelog svijeta. Dobro je poznato koliko sam investitora povezao sa Crnom Gorom i radio na njenoj promociji. Sve to sam iz svog džepa finansirao", kazao je on za Novosti.

Prvi čovjek "Atlas grupe" podsjeća da je ova firma u prethodne dvije decenije investirala u Crnoj Gori nekoliko stotina miliona eura, i to uglavnom novca koje je prihodovao od profita svojih kompanija iz Srbije i inostranstva, sa partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja.

"Samo investicija u "Atlas kapital centar" iznosila je 200 miliona dolara. Moj, legalno stečeni novac je investiran u Crnu Goru. Značajno je doprinio sveobuhvatnom razvoju Crne Gore, posebno njene ekonomije. Da li se tada postavljalo pitanje ili kreirale optužbe koje se sada na senzacionalistički način predstavljaju? Nisu, jer nema osnova, kao ni u ovom slučaju", ističe Knežević.

Pošto je proces tajan, nije želio da ulazi u detalje, niti da saopštava viđenje nekih pojedinosti.

"Ali, ovde nema ni govora o pranju novca. Odmah sam pozvao Specijalno tužilaštvo da moje zaposlene pusti na miru, jer su oni novac koji pripada meni i za koji u svakom momentu imam dokaze o porijeklu, po mom nalogu, konvertovali u evre",kaže Duško Knežević.

"Ako već nekoga moraju da privode zbog toga, stojim im na raspolaganju čim se oporavim od operacije, obavljene nedavno u Beogradu. To su moji zaposleni i ja stojim iza njih. Čak i ako ima bilo kakvih elemenata krivičnog djela, a uvjeren sam da nema, ja sam taj koji je spreman da odgovara", zaključio je Knežević za Novosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.