''Ženidba'' u četvrtak u Zetskom domu
Foto: Zetski dom

Sa početkom u 20 časova

''Ženidba'' u četvrtak u Zetskom domu

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u četvrtak, 5. oktobra sa početkom u 20h biće premijerno izvedena predstava Nikolaja Vasiljeviča Gogolja ''Ženidba'', u koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Crnogorskog narodnog pozorišta.

''Predznak savremenog svijeta 21 vijeka su slobode. Sloboda izbora, slobode govora, slobode odlučivanja, slobode misli, slobode djelovanja, slobode u užem smislu, slobode u širem smislu… Slobode kao množina, na uštrb, nekad nužno potrebne, Slobode, kao jednine. Sve te slobode predstavljaju kvazipobjedu u borbi protiv konvencija i stereotipa kojima se čovjek želi ograničiti. Ova predstava progovara o toj borbi, o gušenju pojedinca u normama i okovima društva, o sputavanju vlastite prirode i pokušaju šablonskog života, licemjerju kao nužnosti takvih odluka, odnosno, oslobađanju od tih stega i cijeni koja se usput plaća. Cijeni Slobode'', kazala je dramaturškinja Stela Mišković.

Režija i adaptacija Egon Savin
Scenografija Vesna Popović
Jezička adaptacija i dramaturgija Stela Mišković
Kostimografija Jelena Stokuća
Lektorka Dubravka Drakić
Asistentkinja režije Radmila Čolić
Producentkinja Nela Otašević

Uloge:

Agafja Tihonovna          Nada Vukčević
Kočkarjov                       Zoran Vujović
Fjokla Ivanovna             Varja Đukić
Potkoljosin                     Dejan Ivanić
Kajgana Kapetan           Nikola Perišić
Kajgana Kapetan           Aleksandar Gavranić
Kajgana Kapetan           Goran Vujović
Kajgana Kapetan           Gojko Burzanović
Arina Pantelejmonovna Olivera Vuković
Dunjaška                        Radmila Čolić
Stjepan, Potkoljosinov sluga Stevan Radusinović

Reprizno izvođenje predstave biće 6. oktobra u 20h u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.