Advokat Branke Milić napustio suđenje,nastavak sjutra
Foto: Screenshot/RTCG

Suđenje optuženima za pokušaj državnog udara

Advokat Branke Milić napustio suđenje,nastavak sjutra

Jugoslav Krpović, pravni zastupnik Brane Milić, optužene za pokušaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, napustio je sudnicu.Pretres je odgođen i biće nastavljen sjutra u devet sati.

On je sudnicu napustio samo nekoliko minuta nakon početka pretresa. 

Krpović je prethodno tražio da se njegova klijentkinja  pusti na slobodu radi liječenja, ali ga je sudija Suzana Mugoša opomenula da je uzeo riječ prije nego mu je Sud to dopustio.

Krpović je rekao da Milićeva neće izaći živa iz ovog postupka, te da on ne može da je zastupa zbog, kako je rekao, načina rada suda. 

“Napuštam suđenje a ne otkazujem punomoćje zato što mi se ne omogućava da zastupam moju branjenicu na valjan način. Vratiću se u sudnicu kada sud obezbijedi normalne uslove“, kazao je Krpović, prenio je RTCG. 

Krpović je zbog ove odluke  kažnjen sa 1000 eura.

Inače, na poslednjem ročištu, 29. septembra, optužena Milić u odbrani je kazala da će započeti štrajk glađu, navodeći kao razlog loše uslove u pritvoru čime su joj, kako je rekla, prekršena ljudska prava.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.