Počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa
Ilustracija

Vrijednost nabavke 47.379 eura

Počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa

Portparolka Montefarma, Vlatka Raičković, saopštila je da je počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, saopštila da je 18.580 doza vakcina protiv sezonskog gripa juče stiglo u skladište Montefarma.

"Distribucija prema svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori je u toku. Uskoro će sve javne zdravstvene ustanove u zemlji biti snabdjevene", rekla je Raičković.

Saopštila je da je vrijednost nabavke 47.379 eura, uz napomenu da vakcinacija još nije počela. Građani će o tome, prema njenim riječima, biti blagovremeno obaviješteni od strane Instituta za javno zdravlje i Doma zdravlja Podgorica.

Govoreći o snabdjevenosti apoteka, ona je rekla da je "dobra i kontinuirana".

"Nema nikakvih problema, a neće biti ni u narednom periodu, jer je ljekove moguće uzeti na recept i u privatnim apotekama", istakla je Raičković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.