Abazović: Ako ne želi izbore, Marković da ne poziva opoziciju na dijalog
Dritan Abazović

Prvo datum

Abazović: Ako ne želi izbore, Marković da ne poziva opoziciju na dijalog

Ne vidim svrhu da premijer Duško Marković ponovo poziva opoziciju na dijalog, ako ne želi izbore u toku naredne godine, poručio je lider URA Dritan Abazović. Naš stav je decidan: tražimo javno izrečeni stav da DPS prihvata prijevremene parlamentarne izbore 2018, a nakon toga možemo da vodimo dijalog, – kazao je Abazović za Pobjedu.

Marković je juče kazao da su zahtjevi opozicije neracionalni i nedemokratski, ali da će im „DPS uskoro dati prijedlog koji ide u pravcu dijaloga“. On je ponovio da je ucjena zahtjev opozicije da se prvo odredi datum izbora pa da se krene u razgovore.

"Na tom uslovu nema razgovora s opozicijom van parlamenta. DPS će ubrzo dati prijedlog u pravcu dijaloga, vezano za ispunjavanje preporuka OEBS. Nema ucjena, samo dijalog u okviru institucija. Ponuda po principu „uzmi ili ostavi“ nije za DPS, rekao je Marković.

Abazović kaže da premijer na ovaj način „tapka u mjestu“.

"Nema razgovora ako DPS ne prihvata da se raspišu prijevremeni izbori naredne godine. Ne vidim ni jedan subjekt u opoziciji koji želi da razgovara o bilo čemu dok ne dobijemo čvrste garancije da ćemo imati nove prijevremene parlamentarne izbore. Uzalud je stalno ponavljati, mi se nećemo povući sa ovih pozicija", istakao je Abazović.

On je ponovio opozicioni stav da su izbori 16. oktobra prošle godine, kako je kazao, proizvod tzv. državnog udara.

"Ne želimo da sjedimo u „Sinđelićevom“ parlamentu. Želimo da budemo u parlamentu koji je kreirala volja građana, a oni su građanima to pravo oduzeli. Ne želimo da učestvujemo u njihovim igrarijama", dodao je Abazović.

Pobjeda/PortalAnalitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.