Za vikend na sjeveru snijeg
Ilustracija

Vremenska prognoza

Za vikend na sjeveru snijeg

Suvo i toplo vrijeme za ovo doba godine zadržaće se do petka, kada nas, kazao je Dnevnim novinama meteorolog Dušan Pavićević, očekuje postepena destabilizacija vremena sa kišom i ponekim pljuskom, a od subote na sjeveru i snijegom u najvišim predjelima.

Prema trenutnom prognostičkom materijalu, još danas i sjutra će u Crnoj Gori biti suvo vrijeme sa sunčanim intervalima i jutarnjim temperaturama do 15 i dnevnim do 25 stepeni Celzijusa.

“U petak će biti oblačno sa mjestimičnom kišom i ponekim pljuskom i pad temperature osjetnijim na sjeveru nego na jugu. U subotu će na sjeveru kiša preći u susnježicu, pa čak i u snijeg, pa će se i neki vrhovi zabjeljeti. Vjetar će skrenuti na sjeverni smjer”, kazao je Pavićević i dodao da snijeg početkom oktobra u najvišim predjelima nije ništa neobično.

U subotu će na sjeveru, kao na primjer na Žabljaku, kako je kazao, temperatura jedva preći nulu, ali će u kontinentalnim predjelima i na Primorju taj pad biti blaži pa će temperatura biti niža za pet – šest stepeni, a na sjeveru 10 – 15 stepeni.

Cdm/DN

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.