Ne treba vam test: Trudnoću možete da otkrijete uz pomoć paste za zube

Ne treba vam test: Trudnoću možete da otkrijete uz pomoć paste za zube

Ako ste seksualno aktivni, onda postoji velika šansa da ste u nekom trenutku života posumnjali na trudnoću.

Strah od neplanirane trudnoće vas može zateći i kada nemate novca ili ste previše ranjivi da odete do obližnje apoteke i kupite test.

U ovom slučaju vam može pomoći i pasta za zube. Ne, to nije čvrst pokazatelj da li ste trudni ili niste, ali radi po istom principu kao test. Koji god rezultat da dobijete, svakako se morate obratiti ljekaru za potvrdu.

U svim situacijama se savjetuje da se test obavi ujutru kada su nivoi HCG (hormon koji test prepoznaje) najviši.

1. Nabavite dvije čiste čaše (najbolje one za urin)

2. Mokrite u jednu

3. U drugu sipajte malo paste za zube. Jako je važno da bude čisto bijela.

4. Sada polako dodajte urin u tu čašu. Količina urina koji dodajete i paste koju ste istisnuli neka bude slična, samo to radite polako.

5. Pomješajte jedno i drugo dok ne postane pasta.

6. Sačekajte 3-5 minuta

7. Ako se ne bude ništa dogodilo – niste trudni!

Međutim, ako sadržaj postane pjenušav i dobije plavičastu nijansu, onda treba da se javite ljekaru. Inače, po istom principu radi i test za trudnoću – HCG u dodiru sa pastom za zube stvara hemijsku reakciju i boji je u plavo. Naravno, baš kao test za trudnoću, ni ova metoda nije provjerena, stoga je najbolje obratiti se ljekaru za detaljnije analize. .

Avaz.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.