Petronijević: Dikić operisan u KCCG,  osjeća se dobro

Optužen za pokušaj terorističkog napada na dan izbora

Petronijević: Dikić operisan u KCCG, osjeća se dobro

Goran Petronijević, advokat Bratislava Dikića koji je optužen za pokušaj terorističkog napada na dan izbora 16. oktobra prošle godine, izjavio je da je njegov klijent operisan u Kliničkom centru u Podgorici i da se osjeća dobro.

Petronijević je dodao da su operaciju izveli ljekari Kliničkog centra Crne Gore uz asistenciju ljekara sa VMA iz Beograda.

"General Dikić se osjeća dobro, a onkološki nalazi će pokazati da li postoje kancerogene promjene", rekao je Petronijević.

Petronijević podsjeća da su inicijalni nalazi pokazali promjene sa velikim stepenom sumnje da je riječ o recidivu karcinoma, zbog čega je Dikić već operisan prije godinu i po.

"Neko je po nečijoj naredbi krio ove rezultate od suda i odbrane i na taj način doveo u ozbiljnu opasnost život generala Dikića", ističe Petronijević.

Dikić je ranije tražio da mu se ukaže zdravstvena pomoć u Srbiji, na VMA, što je sudsko vijeće Suzane Mugoša odbilo, uputivši ga na liječenje u podgorički Klinički centar.

Viši sud u Podgorici razdvojio je postupak protiv Bratislava Dikića zbog njegovog upućivanja na liječenje.

Osim Dikića, za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, državljani Srbije Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina-lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.