URA: Nije opozicija krala izbore i ustanovila kriminalne prakse, već DPS
Mileta Radovanić

Marković da predloži konkretan datum za nove izbore

URA: Nije opozicija krala izbore i ustanovila kriminalne prakse, već DPS

Iz Građanskog pokreta URA poručuju da premijer Duško Marković treba da predloži konkretan datum novih izbora.

"S obzirom na to da krnji premijer Marković stidljivo ističe želju da se opozicija vrati u Skupštinu, želimo da mu pomognemo da tu barijeru stidljivosti razbije, jer sve šta treba da učini jeste da predloži konkretan datum novih izbora i razgovori mogu početi već sjutra", rekao je sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

On, ističe  da je premijer Duško Marković danas kazao da je interes vlasti da se opozicija vrati u parlament, i da se kroz institucije sistema procesuiraju sva, pa i pitanje izbora.

"Ohrabrujuće je to što je DPS jako dobro razumio poruku šefa Delegacije EU Aiva Orava, koji je nedvosmisleno poručio vladajućim strukturama da - ukoliko ne implementiraju preporuke OEBS-a i ne izmijene set izbornih zakona, naredni izbori neće biti priznati. Marković je svjestan da se ove reforme ne mogu učiniti bez prisustva opozicije i potrebnog konsenzusa, pa njegove posljednje izjave u kojima „odbija zahtjeve opozicije“ a istovremeno je poziva da se vrati, istinski tragikomične“, rekao je Radovanić.

On je podsjetio da „institucije sistema koje su zarobljene političkim uticajem brani crna kutija organizovane kriminalne grupe i čovjek koji po mišljenje mora ići kod vlasnika DPS-a“.

„Bojkot parlamenta je iznuđeno stanje, dok odgovornost za duboku političku krizu u kojoj se nalazimo leži isključivo na DPS-u. Građanski pokret URA nije vodio pasivni bojkot već je konstantno ukazivao na propuste zakonodavne vlasti i štetne zakone koji se besomučno izglasavaju u krnjem Parlamentu. Između ostalog javno smo ukazali na sve manjkavosti planirane obrazovne reforme, prvi obznanili da je kurikulum školstva prepisan od Hrvata, podnosili amandmane za povećanje poreskih stopa za izvlačenje novca ka of-šor destinacijama i reagovali i više puta apelovali da se ne usvoji skandalozni Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata kojim se udara pečat na privatizaciju Crne Gore“, podsjetio je Radovanić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.