Zbog seksualnog zlostavljanja dječaka uhapšen Njemac u Nikšiću
Ilustracija

Zbog seksualnog zlostavljanja dječaka uhapšen Njemac u Nikšiću

Nikšićka policija uhapsila je A.G.U.D. (57), državljanina Njemačke, zbog sumnje da je u u tom gradu seksualno zlostavljao dvanaestogodišnjeg dječaka.

Kako su kazali, iz njemačke policije im je potvrđeno da je A.G.U.D. u toj državi osuđivan zbog zlostavljanja djece, ali je Njemačku napustio legalno, budući da za njim nije bila raspisana potjernica, jer je izdržao kaznu zatvora i bio slobodan da putuje.

On se, sumnjaju iz policije, u kontaktima sa našim državljanima lažno predstavljao, a u Crnoj Gori je boravio sa još jednom osobom.

"Ovo krivično djelo nije bilo prijavljeno policiji već su službenici CB Nikšić došli do saznanja da je izvršeno. Nakon toga preduzeli su aktivnosti kako bi došli do dokaza o izvršenom krivičnom djelu. Tokom kriminalističke obrade od oštećenog dječaka je u propisanoj proceduri uzeta izjava. Osumnjičeni je dakle lišen slobode nakon operativnih saznanja CB Nikšić, nakon čega je uslijedila razmjena podataka sa policijama drugih država," kazali su iz policije.

On je nakon hapšenja priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, a potom i sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

Sudija za istragu je za A.G.U.D. donio rješenje o pritvoru u trajanju do 30 dana, nakon čega je sproveden u ZIKS.

"Službenici CB Nikšić su identifikovali i lice koje je na našoj teritoriji boravilo u društvu A.G.U.D. Radi se o stranom državljaninu. Za sada ne postoje indicije koje bi ukazale na sumnju da je ovo drugo lice učestvovalo u izvršenju krivičnog djela, ali se međutim potražuje radi davanje izjave i dalje obrade predmeta. To lice se više ne nalazi na teritoriji naše države. Dalji rad na ovom predmetu je u toku," zaključili su iz policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.