U đačkoj torbi nosio nož i pištolj
Ilustracija

Herceg Novi

U đačkoj torbi nosio nož i pištolj

Hercegnovska policija kod maloljetnog S.V. (16) u đačkoj torbi pronašla je pištolj sa sedam metaka i nož. Protiv njega podnijeta je krivična prijava.

„Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i CB Herceg Novi su, juče, u dvorištu JU SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ u naselju Savina, kod maloljetnog S.V. (16) iz Herceg Novog, u đačkoj torbi pronašli pištolj marke „Crvena zastava“ cal. 7.65 mm, sa sedam komada municije kalibra 7,65 u okviru. Policijski službenici su u njegovoj torbi pronašli i lovački nož u kožnoj futroli“, saopštila je policija.

Pronađeno vatreno oružje i nož su oduzeti od maloljetnika. Policija je utvrdila da je oduzeto oružje vlasništvo S.V. (80), koji je đed maloljetnom S.V.

„Za predmetno oružije S.V. ima oružni list sa rokom važenja do 2027. godine“, saopštila je policija. 

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv maloljetnog S.V. podnese krivična prijavaa.

„Sudija za prekršaje Suda za prekršaje Budva – Odjeljenje u Herceg Novom je naložio da se protiv S.V. (80) podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 103 Zakona o oružju“, saopštila je policija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.