Domaći lijek za herpes na usnama
Ilustracija

Imate sve sastojke u kuhinji

Domaći lijek za herpes na usnama

Herpes tj. groznica na usnama čest je problem koji muči mnoge ljude. Bez obzira na to da li želite spriječiti herpes u nastanku ili što brže sanirati onaj koji se već razvio, može vam pomoći jednostavna pasta napravljena od sastojka koji većina ima u kuhinji.

Herpes labialis latinski je naziv za groznicu na usnama koja nastaje zbog infekcije virusom herpes simpleks. To je prilično bolna i estetski problematična pojava koje se svi što prije želimo riješiti.

U tom nam može pomoći jedna namirnica koja je čest gost kuhinjskih ormarića. U pitanju je kukuruzni skrob.

Upravo je ono jedan od najboljih domaćih ljekova uz pomoć kojeg lakše možete sanirati ovaj bolan problem.

Naime, kukuruzni skrob neutralizije pH vrijednost groznice koja se inače "hrani" kisjelinom i tako ublažava bol i upalu. Najbolje ga je upotrijebiti u obliku paste koju lako možete napraviti sami.

SASTOJCI ZA PASTU:

- 1 kašika kukuruznog skroba
- malo vode

PRIPREMA I KORIŠĆENJE PASTE:

Pomiješajte skrob i malo vode kako biste dobili gušću pastu. Nekoliko puta dnevno stavite malo paste na groznicu uz pomoć štapića za uši, piše Kurir.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.