Pike na treningu dočekan zvižducima: Odlazi, bolestan si(VIDEO)
Foto: Mirror.co.uk

Zbog podrške nezavisnosti Katalonije

Pike na treningu dočekan zvižducima: Odlazi, bolestan si(VIDEO)

Fudbaler Barselone Đerar Pike, koji otvoreno podržava nezavisnost Katalonije, dočekan je zvižducima u Madridu na treningu reprezentacije Španije.

Reprezentacija Španije se u Madridu priprema za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Albanije i Izraela, a glavna meta navijača bio je Pike koji je glasao na referendumu o nezavisnosti Katalonije i kritikovao policijsko nasilje nad biračima.

Navijači Španije su fudbalera Barselone dočekali zvižducima i povicima "Pike, odlazi". 

Redari su jednog navijača zamolili da ukloni transparent na kojem je pisalo: "Pike, ti si bolestan". 

Isti navijač je nastavio da govori: "Pike ne zaslužuje da bude u sastavu Španije, on to ne zaslužuje. Tjeraju me da sklonim transparent koji po meni nije uvredljiv. Ja samo govorim ono što mislim. Pike je odvratan i nije trebalo da dođe", rekao je taj navijač, prenose španski mediji.

Jedan dio prisutnih navijača je poslije tih riječi počeo da aplaudira i da uzvikuje: "Sloboda izražavanja", "Odlazi". 

Kako je skandiranje nastavljeno, fudbaleri Španije su napustili teren nakon samo 23 minuta treninga. 

"Ponosan sam na narod Katalonije. Ovo je najgore iskustvo koje sam doživio. Prošlo je sedam godina demonstracija bez nasilja, a ono što se dogodilo je video cio svijet", rekao je Pike u nedjelju. 

On je najavio da će napustiti reprezentaciju ako to od njega zatraže selektor ili Fudbalski savez Španije. 

Pike je za reprezentaciju Španije odigrao 91 utakmicu i bio je dio nacionalnog tima koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo dvije godine kasnije. On je ranije najavio da će se povući iz reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2018.

http://<iframe width="628" height="353" src="https://www.youtube.com/embed/kutDjNPiT80" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.