Joković domaćin narednog sastanka dijela opozicije
Vladimir Joković

Datum još nije određen

Joković domaćin narednog sastanka dijela opozicije

Socijalistička narodna partija biće domaćin narednog sastanka građanske opozicije, ali datum još nije dogovoren, kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik SNP-a. On je istakao da će se predstavnici SNP-a, Demokrata, SDP-a, Ure i Demosa sastajati „po potrebi“.

"Ne znamo ni okvirno kada će biti naredni sastanak. U komunikaciji smo i kada procijenimo da je potrebno, organizovaćemo sastanak, a domaćin ću biti ja", kazao je Joković.

Prema njegovim riječima, nije dogovoreno koja tema će biti na dnevnom redu narednog sastanka ,,građanske petorke“.

"Opšta situacija u Crnoj Gori i izbori su nam u fokusu, ali nijesmo precizirali da li ćemo razgovarati i o predsjedničkim izborima", dodao je Joković.

Lideri Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Demosa Miodrag Lekić, SDP-a Ranko Krivokapić, SNP-a Vladimir Joković i Ure Dritan Abazović sastali su se 28. oktobra i poručili da će nastaviti bojkot Skupštine do ispunjenja „poznatih zahtjeva“ - novi izbori, uslovi i datum njihovog održavanja.

"Povratak u parlament, bez prihvatanja uslova opozicije, bio bi čin kojim se potkopavaju rezultati bojkota i pruža pomoć DPS-u, u trenutku stvaranja uslova za ispunjavanje opozicionih zahtjeva kroz uključivanje međunarodne zajednice u rješavanje krize", poručili su učesnici sastanka.

Na sastanak nijesu bili pozvani predstavnici Demokratskog fronta, kao ni Ujedinjene Crne Gore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.