Masakr u Las Vegasu: Broj žrtava povećan na 59, a ranjeno 527 (VIDEO)
Foto: nymag.com

Najveći broj žrtava u isoriji SAD-a

Masakr u Las Vegasu: Broj žrtava povećan na 59, a ranjeno 527 (VIDEO)

Broj mrtvih u napadu vatrenim oružjem na okupljene na koncertu na otvorenom u Las Vegasu porastao je na 59, a broj ranjenih na 527, rekao je šerif Džo Lombardo.

Naoružani napadač identifikovan kao 64-godišnji penzioner Stiven Kreg Pedok iz m0j0esta Meskit u američkoj državi Nevadi, pucao je sinoć sa 32. sprata hotela "Mandelej Bej" na okupljene na koncertu na otvorenom preko puta ulice hotela.

Specijalni policijski timovu upali su u hotelsku sobu odakle je napadač pucao i ustanovili da se ubio. U sobi je nađeno 10 komada oružja, uključujući i duge cijevi.

Ovo je masovno ubistvo sa najvećim brojem žrtava u istoriji SAD.

Federalni istražni biro (FBI) saopštio je danas da napadač nije imao veza sa međunarodnim terorističkim grupama. Izjava specijalnog agenta FBI zaduženog za ovaj slučaj Erona Rouza na današnjoj konferenciji za novinare uslijedila je ubrzo pošto je Islamska država preuzela odgovornost za napad ne pružajući nikakve dokaze.

Islamska država je navela da je Pedok bio njihov "vojnik" koji je prije više mjeseci prešao u islam.

Vlasti još ne znaju motiv napada, ali vjeruju da je Pedok djelovao samostalno.

Na bini je svirala zvijezda kantri muzike Džejson Aldin na kraju trodnevnog "Rut 91 Harvest Festivala" pred oko 22.000 gledalaca kada je napadač otvorio vatru iz hotela Mandelej Bej preko puta ulice.

Desetine hiljada posjetilaca vrištalo je i u panici bježalo kako bi spasili život kad su shvatili da se radi o pucnjavi a ne o vatrometu kako su mnogi u prvom trenutku pomislil, naveli su danas zvaničnici, javlja Beta.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.