Braneći sina, otac zadobio teške povrede
Foto: Cdm.me

Dječaka vršnjaci pishički i fizički zlostavljali

Braneći sina, otac zadobio teške povrede

Učenik Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ V. R. i njegov otac D.R. pretučeni su juče oko 16.30 sati kada su na njih nasrnula dvojica đaka ove škole M. P. (17) i D. P. (17).

Prema saznanjima Pobjede, sve se odvijalo u blizini škole, naočigled nekoliko đaka i prolaznika, kada je V.R. došao za sina, kako bi ga zaštitio od dvojice vršnjaka.

Otac i sin napad su prijavili policiji, gdje su i dali izjave i detaljno opisali kako se sve izdešavalo. Njima je pomoć ukazana u Urgentnom centru, gdje su ljekari konstatovali da su ocu nanijete povrede glave i kičme.

Prema ljekarskoj dokumentaciji u koju je Pobjeda imala uvid navodi se da D.R. ima otok i hematom na oku. Dječak je prošao sa lakim tjelesnim povredama.

Kako se navodi u prijavi, dječak se roditeljima žalio da ima problema u školi sa nekolicinom drugova iz razreda koji ga stalno kinje i zlostavljaju, jer neće da im se pridruži u bježanju sa nastave.

Dječakov otac u svom iskazu pred policijom je naveo da su to razlozi zbog kojih je njegov sin psihički i fizički zlostavljan od dvojice vršnjaka.

''Već nekoliko dana mom sinu prijete. Povod za napad je bio to što moj sin nije htio da pobjegne sa časova'', ispričala je dječakova majka S.R. Ona je navela da je njenom sinu prijećeno i prošle godine, ali da ona, niti ostali članovi familije o tome tada nijesu bili upoznati.

''Tražili su mu novac od užine, tražili da im nosi torbu, a kada bi dobili negativan odgovor, udarali bi ga, vrijeđali i prijetili'', kazala je S.R.

Dječak je sve prijetnje prijavio razrednoj u srijedu, a upravi škole u petak, kada su mu M.P. i D.P. ponovo zaprijetili da će „mu razbiti glavu“, ako ne pobjegne sa časa. Od uprave škole dječak je u petak dobio odgovor da će u ponedjeljak „sve biti riješeno“.

 

 

Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.