Neophodno da DPS prihvati održavanje vanrednih parlamentarnih izbora
Glavni odbor u Petnjici

Glavni odbor Demokrata potvrdio

Neophodno da DPS prihvati održavanje vanrednih parlamentarnih izbora

Demokratska Crna Gora održala je sjednicu Glavnog odbora u Petnjici. Na sjednici kojoj je predsjedavao Aleksa Bečić, predsjednik Demokrata, razmatrana je trenutna politička situacija, kao i aktivnosti između dvije sjednice, ali i planirane aktivnosti Demokrata koje nam tek predstoje, saopšteno je iz ove partije.

"S tim u vezi, Glavni odbor snažno podržava aktivnosti rukovodstva i drugih funkcionera Partije  u prethodnom periodu na realizaciji kampanje od vrata do vrata. Takođe, glavni odbor je čvrst u ocjeni da je bojkot Parlamenta najefikasnije sredstvo demokratksog pritiska i da isti ne treba prekidati do ispunjenja svih uslova Demokrata. Osim toga, članovi Odbora podržavaju intezivnu međunarodnu aktivnost Predsjednika i funkcionera Demokrata, čime se Demokratska Crna Gora svrstava u red najrespektabilnijih i najznačajnijih političkih subjekata u zemlji koji će biti nosioci ključnih političkih procesa u budućnosti", saopšteno je.

Glavni odbor Demokrata osnažuje odluku rukovodstva Demokrata  da u procesu razrješenja političke krize ne pregovara sa liderima DPS-a i predsjednikom Vlade Crne Gore, "jer se sa onima koji su više puta pogazili sve dogovore i sporazume može funkcionisati jedino po sistemu “uzmi ili ostavi”".

"Samim tim, Glavni odbor smatra da je neophodno da DPS prvo prihvati održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i vanrednih lokalnih izbora u opštini Nikšić, zajedno sa redovnim predsjedničkim i lokalnim izborima, kao i izborne uslove opozicije i preporuke OEBS-a, a da se tek nakon toga formira Radna grupa od predstavnika svih političkih subjekata koja će pripremiti izmjene izbornog zakondavstva saglasno zahtjevima opozicije i preporukama OEBS-a", navodi se u saopštenju.

Pored toga, članovi Glavnog odbora su jednoglasno donijeli veoma važne odluke.

Prvo, Odluku o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za izbor odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada, na izborima koji će se održati 26.11.2017. godine. Osim ove, Glavni odbor je donio i Odluku o kriterijumima, broju i načinu predlaganja kandidata za odbornike u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, na istim izborima. Na kraju, Glavni odbor Demokrata je usvojio Odluku o utvrđivanju naziva izborne liste Demokratske Crne Gore za izbor odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada, na izborima koji će se održati 26.11.2017. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.