Ujedinjena Evropa imperativ za sve Evropljane
Đukanović-Danko

Đukanović razgovarao sa Dankom

Ujedinjena Evropa imperativ za sve Evropljane

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa predsjednikom Parlamenta Republike Slovačke Andrejem Dankom.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo zbog susreta, i naglasio da je ova posjeta prilika da se proširi politička komunikacija dvije prijateljske države na najvišem nivou.

"Podsjećajući na ključna ostvarenja Crne Gore u prethodnom periodu - članstvo u NATO, napredak u pregoavorima sa EU i prije svega unutrašnja stabilnost i intenzivan ekonomski i demokratski razvoj - on je izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku Bratislave reformskim i integracionim procesima i ocijenio da je takav prijateljski odnos dodatno unaprijedio tradicionalno dobre, bliske odnose dvije zemlje", saopšteno je iz DPS-a.

Zahvalio je takođe za privrženost Slovačke politici proširenja i za konstantnu podršku evropskoj integraciji Zapadnog Balkana koju ona izražava kroz sve strukture EU,  bilateralno i u okviru Višegradske grupe, kao i na multilateralnom planu.

Đukanović je istakao da mu je izuzetno drago što je imao mogućnost da zajedno s Vladom daje doprinos unapređenju svestrane saradnje i izgradnji odličnih odnosa Crne Gore i Slovačke, u čemu posebnu ulogu imaju premijer Robert Fico i ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak.

Predsjednik Parlamenta Slovačke Andrej Danko je pozdravio istorijska dostignuća Crne Gore i posebno istakao značajnu ulogu predsjednika Đukanovića u tome, kao lidera sa vizijom.

"Danko je izrazio uvjerenje da će Crna Gora i u narednom periodu uspješno prevazići sve izazove na putu evropskih integracija. On je poručio da će Slovačka bezrezervno nastaviti da pomaže ambiciju Crne Gore da bude članica EU, kao i da će ostati njen pouzdan partner na planu bilateralne saradnje, za čije unapređenje postoje značajne mogućnosti.

Zajednički je ocijenjeno da je ujedinjena Evropa imperativ za sve Evropljane, kao i da su savezništvo, partnerstvo i zajednički napori članica EU i država regiona u procesu integracije od presudnog značaja za evropsku budućnost Balkana, a time   i za evropsku stabilnost", saopšteno je iz DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.