Krkanović: Ko ne radi taj širi i neistine
DPS

Reagovanje na tvrdnje Demokrata

Krkanović: Ko ne radi taj širi i neistine

Tvrdnje Štjefana Camaja iz Demokratske Crne Gore koje je iznio prije par dana o ulaganjima u Gradskoj opštini Tuzi najbolje demantuju činjenice, kazao je odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi Elvis Krkanović.

"U periodu od 2014. godine do 2017. godine, u kom je DPS na vlasti u Malesiji, ukupna kapitalna ulaganja u našu opštinu iznosila preko 5 miliona eura. U putnu infrastrukturu uloženo je blizu 2,5 miliona eura, pri čemu je novoasfaltirano preko 40 km putne mreže. Počeli su radovi na probijanju puta Dinoša - Pikalje, čiji završetak očekujemo do kraja ove godine. Takođe, moram navesti da je tokom ove godine izvršeno asfaltiranje preko 12 km putnog pravca Fundina-Zatrijebač", kazao je Krkanović reagujući na tvrdnje Demokrata.

 U rekonstrukciju postojeće, kako je kazao odnosno u izgradnju nove vodovodne mreže uloženo je preko 3 miliona eura.

"U izgradnju javne rasvjete za protekle tri godine, uloženo je blizu 400.000 eura. Pored navedenog, realizovani su i drugi projekti u našoj opštini kao što su izgradnja novih trotoarskih površina, sportskih poligona, regulacija korita rijeke Rujele, donošenje novih urbanističkih planova i brojni drugi projekti. 

Demokrate se međutim, za Tuzi interesuju jedino pred izbore, pa nije ni čudo što ne znaju ili namjerno iznose neistine o projektima u ovoj opštini", kaže Krkanović.

Što se tiče izgradnje osnovne škole u Karabuškom polju, da su se ranije interesovali za njih, Demokrate bi kako kaže Krkanović znale da je ovom projektu morala prethoditi nephodna planska dokumentacija.

"Prošle godine je usvojen DUP’’Karabuško polje’’ kojim je planirana parcela za tu namjenu. Izgradnja pijace u Tuzima je planirana u obliku privatno-javnog partnerstva i napominjem da smo imali nekoliko zainteresovanih investitora za isto, međutim, niko od njih nije zadovoljavao uslove a to su prije svega održivost i zapošljavanje. Finansijskim planom Gradske opštine Tuzi za 2017. godinu planirana su sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportske dvorane u Tuzima u iznosu od 25.000,00 eura. U toku je i izrada Glavnog projekta putni pravac Tuzi-Mataguži-Golubovci kao i za dio Bulevara od kružnog toka do Ržaničkog mosta (Kuće Rakića). Takođe, u planu Ministarstva prosvjete je sadržana izgradnja vrtića u Tuzima.

Dakle, sve ove činjenice demantuju neistine Demokrata, I to je potpuno jasno građanima Tuzi. Ono što se sada potvrdilo je da Demokrate vode kampanjsku politiku, pokušavajući svoje nezanje I nerad da pripišu drugima. Jer Demokrate ništa za Tuzi nijesu uradile osim što šire neistine. Od Demokrata međutim, ništa novo", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi Elvis Krkanović

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.