Nikšićanin uhapšen zbog podmetanja požara u mjestu Golija
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Nikšićanin uhapšen zbog podmetanja požara u mjestu Golija

Nikšićka policija uhapsila je M.G.(62) zbog podmetanja požara u avgustu 2017. godine u mjestu Golija.

Postupajući po prijavi od 28.avgusta da je u mjestu Golija, selo Stozi došlo do požara, službenici CB Nikšić su preduzeli niz mjera i radnji u cilju rasvijetljavanja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Policijski službenici su, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem izvršili uviđaj, gdje je tom prilikom konstatovano da je požar izazvan otvorenim plamenom.

"Tokom vršenja uviđaja utvrđeno je da je usled širenja požara došlo do uništenja šume i livade na imanjima pet domaćinstava kao i šume koja je u vlasništu države Crne Gore. Usled dejstva požara nastala su oštećenje na površini od nekoliko hektara zemljišta koje se nalazi u državnoj svojini", saopšteno je iz UP.

U akcije lokalizovanja požara učestvovalo je više vozila i službenika Službe zaštite i spasavanja Opštine Nikšić.

Policijski službenici CB Nikšić su na osnovu operativnih informacija došli do saznanja o mogućem izvršiocu, nakon čega je uslijedila kriminalitička obrada koja je dovela do osnova sumnje da je predmetno krivčno djelo počinio M.G. (62) iz Nikšića.

"Sumnja se da je M.G. na dan podmetanja požara došao iz Nikšića, zapalio otvorenim plamenom suvu travu i nisko rastinje u mjestu Stozi, izazivajući požar koji se ubrzo i proširio. M.G. se nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", kazali su iz policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.