LP: Zaustaviti zloupotrebu vjerskih institucija, kome odgovara haos?

Šokantna situacija

LP: Zaustaviti zloupotrebu vjerskih institucija, kome odgovara haos?

Liberalna partija, nakon jučerašnjih ponovljenih incidenata kod crkve na Ćipuru na Cetinju i diskriminatorskog odnosa prema vjernicima CPC, želi da ukaže na značaj problema zloupotrebe vjerskih instititucija i da pozove javnost ali i izvršnu i zakonodavnu vlast da se to što prije zaustavi novim zakonom, zakonom koji ce omogućiti vjernicima CPC da koriste vjerske objekte koji su im preci gradili i omoguće im se osnovna ljudska i vjerska prava, saopšteno je iz ove partije.

"Predugo ovakvi incidenti opterećuju crnogorsku javnost a crnogorskim građanima zatiru prava na slobodno ispovijedanje vjere miješajući policijske organe u vjerske odnose vjerskih zajednica, što je šokantna situacija povodom koje niko ništa ne preuzima ili ne želi da preuzme", kažu iz LPCG.

Dodaju da je nedopustivo da tenzije u odnosima vjerskih zajednica budu "kamen o vratu jednog sekularnog društva gotovo tri decenije kao posljednji ostatak mračnih 1990.-ih godina koji izvlači na svjetlost dana aveti prošlosti koje više ne smijemo ignorisati već se suočiti s njima".

"Usvajanje novog Zakona koji će napokon regulisati položaj svih vjerskih zajednica, njihove imovine i prava ispovjedanja vjere svih građana te ulogu države u svemu tome, od ključnog je značaja i žalosno je što se usvajanje takvog Zakona prolongira pod pritiskom onih kojima ovakvo stanje haosa i tenzija odgovara", zaključuju Liberali.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.