Uprava policije jedna od institucija kojoj građani najviše vjeruju
Sa sastanka , foto: Gov.me

Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Uprava policije jedna od institucija kojoj građani najviše vjeruju

Opšte stanje bezbjednosti u Crnoj Gori je zadovoljavajuće i u skladu sa nacionalnim interesima uprkos povremenim ugrožavanjima usljed obračuna organizovanih kriminalnih grupa – ocijenjeno je danas na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem i direktorom Uprave policije Slavkom Strojanovićem upriličenim povodom Dana unutrašnjih poslova.

Marković je, čestitajući praznik svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, istakao da su postignuti rezultati i kvalitetan rad policije i nadležnih službi doprinijeli podizanju nivoa bezbjednosti što prepoznaju i građani iskazujući u istraživanjima javnog mnijenja porast povjerenja u policiju i navodeći u kontinuitetu Upravu policije kao jednu od institucija kojoj najviše vjeruju.

Na sastanku je kako je saopšteno iz Vlade, ukazano na potrebe daljeg kadrovskog jačanja i unapređenja tehničke i tehnološke opremljenosti Uprave policije kako bi se ona mogla uspješno suočavati sa sve složenijim izazovima pred kojima se nalazi cio svijet.

U tom smislu je zaključeno da budžetom za 2018. godinu treba predvidjeti stvaranje pretpostavki za kvalitetno opremanje službi nadležnih za bezbjednost građana i njihove imovine.

„Policija mora biti opremljena da bi bila efikasna i da bi predstavljala autoriret“ – rekao je Marković istakavši da će se lično založiti da takva vizija bude i realizovana.

Kao jedan od izazova prepoznato je stanje u bezbjednosti saobraćaja.

Zaključeno je da opšte povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja ne može biti postignuto samo represivnim mjerama već je potrebno pokrenuti širu društvenu akciju sa ciljem edukacije i promjene svijesti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.