Krstičević: U Hrvatskoj nije bio građanski rat, nego brutalna velikosrpska agresija
Damir Krstičević, foto:AA

Odgovor Vulinu

Krstičević: U Hrvatskoj nije bio građanski rat, nego brutalna velikosrpska agresija

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević danas je reagovao na jučerašnju izjavu srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina negirajući njegovu tvrdnju kako se 90-ih radilo o građanskom ratu te ustvrdivši kako je na Hrvatsku tada izvršena "brutalna velikosrpska agresija", javlja Anadolija.

Ministar obrane Damir Krstičević, general iz Domovinskog rata, istakao je kako juče nije htio reagovati na izjavu ministra Aleksandra Vulina jer je juče, kazao je, za njega, za hrvatske vojnike, branitelje i policajce bio poseban dan.

Naime, u Mariji Bistrici juče je održano 25. jubilarno hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja na kojem su, uz ministra Krstičevića, učestvovali poljski ministar obrane, te ministarka obrane BiH Marina Pendeš.

Krstičević je poručio je kako su u Mariji Bistrici zajednički molili za mir i za slobodu te se "prisjetili ogromnog broja žrtava koje smo imali u Domovinskom ratu".

"Za nas u Hrvatskoj ima samo jedna istina. U Hrvatskoj nije bio građanski rat, u Hrvatskoj je bila ogromna, brutalna velikosrpska agresija i Hrvatska je vodila pravedan, obrambeni Domovinski rat za mir, za slobodu u našoj Hrvatskoj. Taj rat je vođen na teritoriju Republike Hrvatske i u tom ratu smo se obranili, u tom ratu smo pobijedili, donijeli smo mir i slobodu", poručio je ministar.

"Danas smo fokusirani na budućnost, na razvoj sposobnosti Hrvatske vojske, na razvoj sistema domovinske sigurnosti upravo da se nikada ne bi našli u situaciji kao devedesetih", zaključio je Krstičević.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je juče u Šibeniku, govoreći o podignutom spomeniku bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji, koji se 1991. izazvao eksploziju u skladištu oružja JNA kod Bjelovara, da se radilo o građanskom ratu te da hrvatska i srbijanska strana o tom ratu imaju svatko svoju istinu koju ne treba nametati. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.