KCCG: Ove godine rekonstruisano ili adaptirano osam klinika
Izvor:Cdm.me

Uslovi za zadovoljne pacijente i zaposlene

KCCG: Ove godine rekonstruisano ili adaptirano osam klinika

Prvi put, od 1974. kada je useljena zgrada Kliničkog centra Crne Gore, ove godine rekonstruisano je ili adaptirano osam klinika, dok je u završnoj fazi rekonstrukcija dva lifta. Riječ je investiciji vrijednoj između 500.000 i 600.000 eura, kazala je direktorica Zorica Kovačević i u narednom periodu najavila nove.

Kovačević ističe da su tokom ove godine u Kliničkom centru izvođeni grubi građevinski radovi, mijenjani podovi, bolnički kreveti, mobilijar, da je nabavljena medicinska oprema, te da su u određivanju prioriteta ključnu riječ imali pacijenti čije je mišljenje menadžment KCCG provjerava preko internih anketa.

“Najviše prigovora od pacijenata u tim anketama bilo je na stanje sanitarnih čvorova, bolničkih kreveta i mobilijara. U tom cilju, sa željom da unaprijedimo pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima, odlučili smo se da izvršimo neophodne rekonstrukcije i obnovimo opremu kako bi pacijentima obezbijedili, ne samo kvalitetnu stručnu zdravstvenu zaštitu, već i bolje uslove boravka u našoj ustanovi, a zaposlenima kvalitetne uslove za rad”, istakla je Kovačević za Dnevne novine.

Takav pristup, naglašava, zaslužuju i pacijenti Kliničkog centra i zaposleni.

“Našu viziju i ciljeve realizujemo, na naše veliko zadovoljstvo, a uvjereni smo i zadovoljstvo naših pacijenata, zaposlenih i svih građana Crne Gore, iz sopstvenih sredstava i iz donacija pojedinaca, kompanija, institucija i svih društveno odgovornih subjekata koji rade i žive u Crnoj Gori i van nje. Dosadašnji projekti, njih 80 odsto, su realizovani iz donacija, a 20 odsto iz sredstava KCCG”, kazala je Kovačević i zahvalila svim donatorima, prijateljima KCCG, na podršci u realizaciji njihovih projekata.

Posebno ih, ističe Kovačević, raduje što su donatori prepoznali značaj KCCG, kao najfrekventnije zdravstvene ustanove u našoj državi, u koju treba i vrijedi ulagati, a koja zna da cijeni svaki vid pomoći.

“Na Klinici za očne bolesti rekonstruisali smo prostor u kojem smo opremili dvije operacione sale za izvođenje intervencij a kod oftalmoloških pacijenata. Tim projektom smo obezbijedili, ne samo bolje uslove za liječenje pacijenata i rad zaposlenih, već i još jednu operacionu salu u Operacionom bloku koja je do tada korišćena za izvođenje operativnih zahvata u oftalmologiji”, kazala je Kovačević.

Kliniku za psihijatriju su, kaže, rekonstruisali u granicama mogućeg.

“Naredne godine planiramo početak gradnje nove zgrade, čime će biti obezbijeđeni savremeni uslovi boravka i liječenja pacijenata sa psihičkim smetnjama, dakle jedne veoma osjetljive populacije, a samim tim i savremene uslove za rad medicinskom osoblju”, saopštila je Kovačević.

Završene su, ističe, i rekonstrukcije i opremanje Klinike za neurologiju, Klinike za ORL i MFH, Centra za kardiohirurgiju Klinike za bolesti srca i Centra za vaskularnu hirurgiju Hirurške klinike. Sve je rađeno po savremenim standardima.

Dnevne novine/Cdm

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.