Barsa bez navijača do pobjede
Foto: Getty images

Barsa bez navijača do pobjede

Meč 7. kola La Lige između Barselone i Las Palmasa se igrao bez prisustva navijača zbog nereda u Kataloniji, izazvanih zbog referenduma o nezavisnosti koji se u nedelju održava u ovoj španskoj regiji. Na sablasno praznom "Kamp Nou" Barsa je slavila sa 3:0, uz dva gola i asistenciju Lionela Mesija.

Utakmica između Barselone i Las Palmasa se igrala "iza zatvorenih vrata", a postojala je šansa da utakmica bude i odložena. 

Navodno je katalonski klub zatražio odlaganje, ali iz španske federacije su zaprijetili da će u tom slučaju Las Palmas dobiti službeno utakmicu sa 3:0. 

Referendum o nezavisnosti Katalonije, koji centralna vlada u Madridu pokušava da spriječi, podigao je mnogo tenzije, a kada je počelo glasanje i bezbjednosna situacija je dostigla tačku usijanja. 

Barselona je na praznom stadionu slavila sa 3:0 i nastavila seriju bez poraza u svim takmičenja. Nervozno je katalonski tim ušao u meč pa su u prvom poluvremenu žute kartone dobili Paulinjo, Pike, Buskets i Alba. Kaljeri je pogodio stativu za Las Palmas, koji je čak u prvom poluvremenu imao i veći posjed lopte (55-45). 

U 49. minutu je Barselona povela golom Serhija Busketsa, Mesi je loptu ubacio iz kornera i praktično pogodio svog vezistu u glavu.

Na 2:0 povisio je Mesi u 71. minutu, a samo šest minuta kasnije Argentinac je postigao i svoj drugi gol u ovom duelu. Gosti su se žalili na ofsajd poziciju, ali čini se da su sudije donijele ispravnu odluku.

U toku dana svoj glas nezavisnosti Katalonije u nedjelju je dao i defanzivac Barselone Đerar Pike, koji odavno ne krije svoje secesionističke stavove.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.