Petković: Nije bilo važnije utakmice od meča sa Dancima
Foto: AA

Fudbaleri počeli pripreme za nastavak kvalifikacija za SP 2018

Petković: Nije bilo važnije utakmice od meča sa Dancima

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, gdje je počela pripreme za nastavak kvalifikacija za SP 2018 i duele sa Danskom i Poljskom. Na prvom treningu, stručnom štabu na raspolaganju su bila osmorica reprezentativaca, dok se dolazak ostalih igrača očekuje sutra.

Utakmica sa Danskom biće odigrana 5. oktobra u Podgorici, dok je za 8. oktobar zakazan duel Crne Gore i Poljske u Varšavi. Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković je za mečeve protiv Danske i Poljske pozvao 24 igrača. 

Duel Crne Gore i Danske biće odlučujući u borbi za drugo mjesto u grupi E. Nakon osam odigranih kola, Crna Gora i Danska dijele drugo mjesto sa po 16 bodova, uz identičnu gol razliku 18:7. 

2017100122604208826395588Web

Foto:AA, sa današnjeg treninga

Danska u Podgoricu stiže nakon tri uzastopne pobjede, a bez poraza u kvalifikacijama je već pet mečeva. 

U taboru Crne Gore, optimisti su pred odlučujuće mečeve kvalifikacija. Golman reprezentacije Danijel Petković, uoči današnjeg treninga kazao je da za crnogorsku selekciju nije bilo važnije utakmice od meča sa Dancima. 

2017100122604208826395580Web

Foto:AA, Danijel Petković

"Ući ćemo u utakmicu mirne glave i odigrati najbolje što možemo. Danci su odigrali dvije izvanredne utakmice, dobili su Poljake, ali bila je pauza i nadam se da neće nastaviti u tom ritmu. Nadam se da ćemo odigrati mirnu i staloženu utakmicu i nadam se doći do gola. Vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta“, kazao je Petković. 

Nakon osam kola, Crna Gora je druga u grupi, sa 16 bodova, koliko ima i Danska. Poljska je na prvom mjestu sa 19 bodova. Rumunija je osvojila 9 bodova, Jermenija šest, dok je posljednji Kazahstan sa dva boda. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.