Migovi od ponedjeljka počinju da stižu u Srbiju
Ilustracija

U djelovima do 6.oktobra

Migovi od ponedjeljka počinju da stižu u Srbiju

Ruski lovci MiG-29 u ponedjeljak dolaze u Batajnicu, poslije brojnih komplikovanih administrativnih procedura, javlja Sputnjik.

Plan je da svi djelovi šest lovaca budu dopremljeni do petka, 6. oktobra. Spektakularna premijera biće organizovana 20. oktobra.

Kako Sputnjik ekskluzivno saznaje, isporuka šest aviona kreće u podne iz Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve, pa se očekuje da prvi transportni džin “Antonov 124“ na vojni aerodrom u Batajnici sleti oko 14 časova i 30 minuta. 

“Migove“ će dočekati nekolicina oficira Vojske Srbije i tehničari koji će ubuduće svoje radno vrijeme posvetiti isključivo tim moćnim mašinama koje već neko vrijeme sa nestrpljenjem iščekuju. 

Ruski “migovi“ nedavno su osveženi novom bojom u avio-zavodu u Moskvi, a nakon toga rastavljeni, kako bi u dijelovima bili dopremljeni u Srbiju. 

Lovci nisu rastavljeni na sitne komade, ali je ponovno sastavljanje letjelica prilično komplikovano. U takvom poslu ne smije da bude ni najmanjeg propusta. Zato sa “migovima“ stižu i ruski tehničari koji će raditi na sklapanju aviona zajedno sa srpskim kolegama. 

Plan je da svi dijelovi šest lovaca stignu u Srbiju do petka, 6. oktobra. 

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će avioni biti prikazani javnosti 20. oktobra na paradi povodom Dana oslobođenja Beograda. Zato je bilo neophodno da stignu nekoliko nedelja ranije, kako bi bili spremni za prikaz.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.