Teroristički napad u Marseju: Uzviknuo
Foto: Twitter

Francuska

Teroristički napad u Marseju: Uzviknuo "Alahu akbar!" i ubio dvije osobe

Dvije osobe ubijene su nožem na glavnoj željezničkoj stanici u francuskom gradu Marseju, a policija je ubila jednog napadača.

Prije nego što ga je policija ubila, napadač je uzviknuo "Alahu akbar!" ("Bog je veliki", na arapskom), navodi Dojče vele, koji se poziva na novinske agencije i francuske medije. 

Francuska policija je saopštila da je vjerovatno reč o terorističkom napadu i upozorila građane da izbjegavaju oblast oko željezničke stanice gdje je u toku policijska akcija. 

Kancelarija gradonačelnika Marseja saopštila je da bi "broj žrtava mogao da bude veći", pozivajući se na podatke bezbjednosnih snaga Sentinel, stvorenih poslije terorističkih napada 2015. godine. 

U Francuskoj već 21 mjesec traje vanredno stanje, koje bi trebalo da bude ukinuto kada se usvoji novi zakon da bi se, na predlog predsjednika Emanuela Makrona, uvele trajne mjere protiv terorizma.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.