DPS: Nedopustiva praksa Javnog servisa
DPS

DPS: Nedopustiva praksa Javnog servisa

DPS je reagovala na izvještaj Javnog servisa, emitovanog sinoć.

"Na Javnom servisu RTCG u informativnoj emisiji Dnevnik 2, emitivanoj 30. septembra u 19,30 sati, u okviru priloga o usvajanju Zakona o prostornim planiranju i izgradnji objekata, puštena je izjava predstavnika pokreta URA, u kojoj se klevetnički Demokratska partija socijalista Crne Gore povezuje sa mafijom i organizovanim kriminalom. Imajući u vidu da je uređivački tim RTCG odlučio da se ovako teške optužbe, bez ijednog dokaza i provjere navoda, plasiraju građanima Crne Gore, svu profesionalnu, etičku i moralnu odgovornost za ovu tešku povredu programskih principa i standarda utvrđenih zakonskim propisima, snosi isključivo rukovodstvo ove kuće", saopšteno je iz DPS-a.

Javni servis finansiraju svi građani Crne Gore, poručuju iz DPS-a, "pa i preko 150.000 građana koji DPS –u daju svoje povjerenje na izborima, a koji su juče na programu RTCG indirektno dovedeni u vezu sa mafijom, kriminalom i korupcijom."

"Nedopustiva je ovakva praksa Javnog servisa, bez obzira na načelo slobode medija koje duboko uvažavamo. Zbog svega navedenog, obratićemo se podnescima i prigoviorima nadležnim institucijama kako bismo od neprofesionalizma i neznanja zaštitili svoju partiju, preko 100.000 naših članova, ali i sve gledaoce Javnog servisa", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.