Policija spriječila CPC da uđe u crkvu na Ćipuru
Foto: Antena M

Pravim Crnogorcima zabrana usred Crne Gore

Policija spriječila CPC da uđe u crkvu na Ćipuru

Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi nije dozvoljeno da službu održi u crkvi na Ćipuru, kako je bilo najavljeno.

Parastos kralju Nikoli, kraljici Mileni i princezama Kseniji i Vjeri održao je Mitropolit Mihailo u blizini mauzoleja Petrovića, kazao je portalu Antena M Stevo Vučinić iz CPC. 

Vučinić kaže da im policija nije dozvolila da službu održe u crkvi. 

"Stali su na stranu onih koji su to okupirali. Pravim Crnogorcima zabranjeno je usred Crne Gore da uđu u svoju crkvu. Ovo je jedinstvena država koja uzdiže izdajnike a patriote progoni", objasnio je Vučinić. 

Mitropolit Mihailo je najavio je da će liturgiju održati sljedeće nedjelje u crkvi Sv. Đorđa na Kruševcu. 

Inače, crkva na Ćipuru je u vlasništvu crnogorske države, kao i Cetinjski manastir, Vlaška crkva na Cetinju i crkva Svetoga Đorđa na Kruševcu u Podgorici – sve zadužbine dinastije Petrovića. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.