Počeo da bije policajce kada su odbili da prime mito
Ilustracija

Počeo da bije policajce kada su odbili da prime mito

Beogradska policija uhapsila je 22. godišnjeg D.Z. koji je jutros, nakon što su policajci koji su ga zaustavili odbili da prime mito, iz automobila u pokretu zadao dvojici policajaca više udaraca pesnicom u predjelu glave i tijela kako bi ih izgurao iz vozila.

U saopštenju MUP-a se navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu jutros oko 7 sati, u Savskoj ulici, zaustavili vozilo "BMW X6", a prilikom legitimisanja, osumnjičeni je ponudio novac policijskim službenicima kako bi odustali od dalje kontrole.

Policijski službenici su novac odmah odbili, a D.Z. je nakon toga pokrenuo vozilo kako bi pobjegao.

Dvojica policijskih službenika su krenuli da ga zaustave a on im je, dok je automobil bio u pokretu, zadao više udaraca pesnicom u predjelu glave i tijela kako bi ih izgurao iz vozila.

Obojica su tom prilikom povrijeđena, ali su uspjeli da spriječe bjekstvo osumnjičenog. Prilikom pregleda vozila policija je pronašla i pištolj za koji osumnjičeni nije imao dozvolu.

Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog, ustanovljeno je da je za D.Z. raspisana i sudska potraga zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju jer je kako se sumnja, aprila ove godine, u Vinči, ispalio više hitaca u 32 - godišnjeg mladića i ranio ga u stomak.

D.Z. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz odgovarajuće krivične prijave, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Tanjug/Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.