Održana obuka vožnje za motocikliste saobraćajne policije
Foto: Uprava policije

Teorijska i praktična

Održana obuka vožnje za motocikliste saobraćajne policije

U petak i subotu, 29. i 30. septembra 2017. godine, realizovana je obuka teorijske i praktične vožnje za motocikliste saobraćajne policije Uprave policije MUP-a.

Dvodnevna obuka je, kako kažu iz UP, kao jedna od aktivnosti kojom obilježavaju 02. oktobar – Dan unutrašnjih poslova, sprovedena na poligonu vojne kasarne „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

slika4

Obuka je organizovana na inicijativu IPA Sekcije Crna Gora, zajedno sa Odsjekom za bezbjednost u drumskom saobraćaju Uprave policije MUP-a Crne Gore, a u saradnji sa moto klubovima „Bezbjednost“ iz Herceg Novog i „Bezbednost“ iz Beograda.

Obuku, koju su držali instruktori bezbjedne vožnje iz Srbije i Slovenije, je ovog puta prošlo 11 saobraćajnih policajaca Uprave policije.

slika3

Saobraćajci koji koriste motocikl su obučeni za vožnju motocikla raznih kubikaža, kako bi usavršili vještine koje posjeduju u njihovom upravljanju tokom obavljanja službenih poslova i zadataka.

Obuke ovog tipa sprovode se u kontinuitetu, a planira se da budu uvrštene kao obavezne u plan rada, programa i obuke saobraćajne policije.

Osim policijskih službenika, u prethodnom periodu obuka bezbjedne vožnje motocikla organizovana je i za građane, što će biti praksa i u narednom periodu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.