Radunović: Sašu Sinđelića očekuje direktno izručenje Hrvatskoj
Sinđelić

Ministarstvo pravde da se oglasi

Radunović: Sašu Sinđelića očekuje direktno izručenje Hrvatskoj

Demokratski front (DF) pozvao je danas crnogorsko Ministarstvo pravde da obavijesti javnost da li je krenuo postupak izručenja Saše Sinđelića Hrvatskoj i da li im se tim povodom obratilo hrvatsko Ministarstvo pravosuđa.

„Pozivamo Ministarstvo pravde Crne Gore da obavijesti javnost da li je postupak izručenja Saše Sinđelića krenuo, da li im se obratilo Ministartsvo pravosuđa Hrvatske i koji je sud nadležan da odlučuje o njegovom izručenju“, kazao je funkcioner DF Slaven Radunović.

On je, na konferenciji za novinare ispred Ministarstva pravde u Podgorici, kazao da Saša Sinđelić nije okrivljeni nego svjedok saradnik i ne očekuje ga zatvorska kazna u Crnoj Gori nego direktno izručenje Hrvatskoj.

Radunović je rekao da je Ministarstvo pravosuđa Hrvatske predalo zahtjev za izručenje Saše Sinđelića i da su ga dostavili Ministarstvu pravde Crne Gore koje je, kako je kazao, odgovorilo da je zahtjev dostavljen sudu na postupanje

"Ovo je dokaz da je Ministarstvo pravde Crne Gore pokušalo da sakrije tu činjenicu da ne bi sada Sinđelić saznao da mu se sprema izručenje kada završi svoje lažno svjedočenje“, kazao je Radunović.

On je naveo da je jasno da će Saša Sinđelić kad shvati da treba da ide u Hrvataku na robiju od 21 godinu, biti spreman da manje sarađuje po, kako je kazao, unaprijed dogovoreno scenariju sa Zoran Pažinom i Milivojem Katinićem.

Prema njegovim riječima, neki saradnici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) iz redova bivših opozicionara Srba iz Crne Gore upleteni su u sve i to će pokazati dalji postupak.

"Otkriće se ko su lažne vojvode iz Crne Gore, ko su određeni saradniici ANB iz redova srpskih nacionalista koji zadnjih dana sarađuju sa Sinđelićem kako bi se pomoglo da se predstavi kao borac za srpsku nacionalnu stvar, a ne kao kriminalac koji je angažovan od ANB", rekao je Radunović.

Izvor:Mina/Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.