Dozvolu za rad moraće da ima svaki zubar u Crnoj Gori
Ilustracija

Do 10. januara naredne godine

Dozvolu za rad moraće da ima svaki zubar u Crnoj Gori

Stomatološka komora izdala je 46 licenci, a kako je juče saopštio predsjednik tog tijela Borislav Ćalović do 10. januara naredne godine dozvolu za rad moraće da ima svaki zubar u Crnoj Gori. U suprotnom će, prema njegovim riječima potpasti pod sankcije inspekcijskih organa.

Licenca se izdaje na rok od sedam godina, a za obnavljanje je potrebno da se sakupi 120 bodova, piše Pobjeda.

Komora će nastojati da omogući kolegama da bodove dobiju na relaksirani način, te da je prva prilika za to kongres stomatologa, koji će da bude održan početkom novembra.

Na tom skupu licencirane kolege imaće 50 odsto popusta na kotizaciju koja je ugovorena kazao je Ćalović na svečanosti. On je podsjetio je Komora formirana krajem prošle godine, te da se dosta vremena izgubilo na administrativne procedure.

Ćalović je juče negirao tvrdnje grupe stomatologa koja tvrdi da zastupa interese oko 200 stomatologa, da je Komora nelegitimna, istakavši da su svi propisi pri njenom formiranju ispoštovani.

“Bili smo pod nadzorom Ministarstva zdravlja, zbog Ljekarske komore. Znate kakav je problem bio sa njom. Tražili su nam “dlaku u jajetu, odradili smo sve što treba da se uradi i tvrdim da tu propusta nije bilo i da smo legalni i legitimn”, kazao je Ćalović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.