Ministar zdravlja SAD podnio ostavku zbog skupih putovanja

Naljutio šefa

Ministar zdravlja SAD podnio ostavku zbog skupih putovanja

Ministar zdravlja SAD Tom Prajs podnio je danas ostavku, pošto je svojim putovanjima skupim čarter letovima podstakao pokretanje istraga i naljutio svog šefa, američkog predsjednika Donalda Trampa.

Tramp je rekao da "nije srećan" što je Prajs iznajmio privatne čartere na račun poreskih obveznika za zvanična putovanja, pošto bi i jeftiniji komercijalni letovi bili odgovarajući.

Prajs je djelimično otplatio troškove putovanja i izrazio kajanje, ali mu to nije pomoglo da ostane na funkciji.

 Tramp je prihvatio je ostavku ministra zdravlja.

Ovu informaciju potvrdila je i Bijela kuća, u čijem saopštenju se navodi: „Ministar zdravstva Tomas Prajs danas je podnio ostavku i predsjednik Tramp je prihvatio. Predsjednik razmatra da na mjesto ministra imenuje Dona Wrajta.“

Wrajt je obavljao dužnost pomoćnika podsekretara u američkom ministarstvu zdravstva.

Prajs je prvi član Trampovog kabineta koji je izgubio posao posle turbulentnih osam mjeseci nove administracije, tokom kojih je nekoliko visoko pozicioniranih pripadnika Bijele kuće otišlo s funkcije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.