DF će još jednom pozvati na razgovore opoziciju

A onda povratak u Parlament

DF će još jednom pozvati na razgovore opoziciju

Predsjedništvo Demokratskog fronta će u ponedjeljak 2. oktobra raspravljati o daljim potezima nakon što je ostatak opozicije odbio platformu te političke grupacije, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede je saopštilo da će u ponedjeljak biti donešen precizan plan koji uključuje prvo selektivni a potom trajni prekid bojkota parlamenta.

- Ima raznih ideja, ali najvjerovatnije ćemo ostatak opozicije još jednom pozvati na razgovore a potom donijeti plan za povratak u parlament. Taj plan uključuje prvo selektivni a potom i trajni prekid bojkota parlamenta. Po tom planu, koji ima većinu u Predsjedništvu, poslanici Fronta bi se u parlamentu mogli naći već u prvoj sedmici oktobra, jer drugih opcija prosto nemamo - rekao je izvor Pobjede.

Dio opozicije, bez DF-a ali i pokreta Ujedinjena Crna Gora Gorana Danilovića, zaključio je na sastanku održanom u četvrtak da ,,neće prestati da bojkotuju parlament bez datuma novih izbora“.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je nakon sastanka opozicije koji je inicirao predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, kazao da se ,,niko nije bavio Demokratskim frontom“, što je u Frontu protumačeno kao odbijanje svakog dijaloga, kao i njihove platforne.

Manevar sa selektivnim prekidom bojkota je, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, osmišljen da bi se ublažili udari opozicionih partija i opozicionih medija koji se snažno protive prekidu bojkota. Demokrate su preko svog potpredsjednika Moma Koprivice nedavno poručile da ,,ko prekine bojkot direktno je u koaliciji sa Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem“, što su u Demokratskom frontu ocijenili kao najavu koordiniranog napada ukoliko se najjača opoziciona grupacija vrati u parlament.

Ukoliko se DF vrati u parlament, njihovim putem će najvjerovatnije poći i poslanici novoformirane Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Goran Radonjić. Sa prekidom bojkota je saglasan i poslanik Aleksandar Damjanović.

- Ono što je izvjesno je da se DF neće vratiti sam, rekao je izvor.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.