Obilježavanje Evropskog dana jezika u NK u ponedjeljak

U 11h

Obilježavanje Evropskog dana jezika u NK u ponedjeljak

Povodom Evropskog dana jezika, Ministarstvo evropskih poslova, u saradnji s Opštinom Nikšić i Filološkim fakultetom u ponedjeljak 2. oktobra u 11 sati organizuje svečanost u Nikšićkom pozorištu.

Skup će otvoriti ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, predsjednik Skupštine opštine Nikšić Radivoje Nikčević i dekan Filloškog fakulteta prof dr Dragan Bogojević.

Učesnicima skupa će se obratiti i ambasadori Grčke, Hrvatske i Njemačke, Sotirios Athanasiju, Veselko Grubišić i Hans Ginter Valter Matern, kao i zamjenica italijanskog ambasadora Antonela Fontana koji će govoriti stihove poznatih pjesnika iz svojih zemalja.

Tim povodom studenti Filološkog fakulteta, učenici Gimnazije Stojan Cerović i učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Dara Čokorilo“ će pripremiti umjetnički program, dok će u foajeu Pozorišta biti postavljeni informativno-promotivni štandovi.

Događaj će biti održan u ponedjeljak, 2. oktobra 2017, u Nikšićkom pozorištu, s početkom u 11.00 sati.

Obilježavanje Evropskog dana jezika se sprovodi u okviru projekta EU4ME koji je finansiran od strane Evropske unije, a implementira ga UNDP.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.