Carinski i policijski službenici u dvije akcije oduzeli 13 kg marihuane i skanka

Tri lica uhapšena

Carinski i policijski službenici u dvije akcije oduzeli 13 kg marihuane i skanka

Carinski i policijski službenici u dvije akcije oduzeli 13 kg marihuane i skanka i tom prilikom su tri lica lišena slobode.

"Carinski i policijski službenici su, 28.septembra oko 11 sati 30 minuta, na GP Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, zaustavili i kontolisali vozilo marke „Mercedes – Benz C180“ poljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.Z.P. (32), dok se na suvozačevom mjestu nalazio A.V.P. (30), oba poljski državljani", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave carina u Uprave policije.

Kontrolom vozila, carinski i policijski službenici su u prtljažniku vozila, u plinskoj boci, pronašli i oduzeli 17 pvc pakovanja sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine od oko 12,9 kilograma.

Oduzeta opojna droga, lica i vozilo su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, radi daljeg postupanja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neopvlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Nadalje, službenici Uprave carina i Uprave policije su juče realizovali još jednu zapljenu opojne droge marihuna, tipa skank.

"Carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo i policijski službnici OGB Bijelo Polje, kontrolom autobusa, prilikom izlasaka iz Crne Gore, pronašli su oko 100 grama opojne droge marihuana, tipa skank. Lice za koje se sumnja da je imalo namjeru da prokrijumčari ovu drogu preko granice N.D. (28) iz Bačke Topole je lišeno slobode", saopšteno je.

On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Biljelom Polju zbog osnovane sumnje daj počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Pronađeni i oduzeti skank biće uopućen u Forenzički centar radi vještačenja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.