Zaposleni Telekoma uredili dvorište škole ''Vlado Milić'' u Donjoj Gorici
Foto: Telekom

Nova akcija Volonterskog kluba

Zaposleni Telekoma uredili dvorište škole ''Vlado Milić'' u Donjoj Gorici

Volonterski klub Telekoma, na čelu sa menadžmentom kompanije i u saradnji sa Ministarstvom Prosvjete Crne Gore i firmom Zelenilo, organizovao je akciju sadnje drveća u dvorištu osnovne škole „Vlado Milić“ u Podgorici. Osim drveća i dekorativnog bilja, školi je doniran i parkovski mobilijar, a u akciji uređenja dvorišta učestvovali su i nastavnici i učenici škole, kao i predstavnici Ministarstva prosvjete.

„Raduje nas što smo u prilici da treći put ove godine organizujemo akciju uređenja dvorišta u školama u Podgorici. Današnju akciju smo organizovali povodom Dana kompanije, u želji da vrijednosti koje njegujemo – odgovornost i posvećenost zajedištvu - podijelimo sa drugima i kao kolektiv, damo svoj doprinos zajednici u kojoj živimo i radimo. Osim besplatnog interneta koji naša kompanija pruža školama u Crnoj Gori, opredijelili smo se i za ovaj vid podrške jer želimo da među najmlađima proširimo svijest o važnosti očuvanja prirode i prirodnih resursa“, izjavila je Jelena Radonjić-Đurković, ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Telekomu.

Ministarstvo Prosvjete je podržalo inicijativu, a njihovi predstavnici koji su takođe učestvovali u akciji.

„Ministarstvo prosvjete sa zadovoljstvom podržava aktivnosti koje za cilj imaju očuvanje i unapređenje onoga što je jedan od ključnih resursa Crne Gore - životna sredina. Takođe, današnja akcija treba da doprinese razumijevanju da mali koraci i nešto što svako od nas može da uradi na svakodnevnom nivou zapravo čini od nas bolje ljude i mijenja društvo. To je dakle ključna poruka koju treba poslati djeci. I na kraju, ali ne manje važno, podržavamo namjeru predstavnika privatnog sektora da doprinosi zajednici u kojoj posluje i kreira partnerski odnos sa njom“, izjavila je Milica Lekić, savjetnica za odnose s javnošću Ministarstva.

DSC0401

„Učenici, učenice i zaposleni u OŠ „Vlado Milić“ zahvaljuju Telekomu što su odlučili da i našu školu obraduju ovom donacijom. Takođe, čestitamo menadžmentu što vodi društveno odgovornu politiku i, nadamo se, da će i nadalje njegovati slične vrijednosti. Što se ove donacije tiče, posebno smo obradovani što je Telekom odlučio da to budu stabla i dekorativno bilje, što će unaprijediti estetiku školskog dvorišta i, nadamo se, podstaći zajednicu da razvija ekološku svijest“, izjavila je direktorica škole Biljana Ćulafić.

Klub volontera Telekoma osnovan je s namjerom da unaprijedi volonterske i humanitarne akcije zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i da promoviše principe održivog i društveno odgovornog poslovanja u kompaniji i van nje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.