Užas u Zadru: 16 godina silovao kćerku i sa njom dobio dijete
Foto; Hanza Media

40 godina zatvora

Užas u Zadru: 16 godina silovao kćerku i sa njom dobio dijete

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Zadru, pod predsjedavanjem suca Borisa Radmana, u četvrtak je nepravosnažno osudilo jedinstvenom kaznom zatvora od 40 godina za krivična djela pedofilije, silovanja i incesta 51-godišnjeg Zadranina koji je 16 godina silovao kćer i s njom dobio dijete.

 Sudija Radman osudio je 51-godišnjaka po svih pet tačaka optužnice te mu je izrekao i bezbjednosnu mjeru obaveznoga psihosocijalnog tretmana u trajanju od dvije godine, prenosi Fena.

Osuđeni muškarac iskorištavao je i zlostavljao svoju ćerku od njene 12.  do 28. godine, više od 1500 puta.

U tom periodu ćerka je rodila dijete, dvaput abortirala i jednom pokušala samoubistvo. Muškarca je sud proglasio krivim i za teško krivično djelo protiv polne slobode njegove supruge, a fizički i psihički zlostavljao je i ostalih petero djece i suprugu.

Prema svjedočenju supruge i djece, na njihove pozive u pomoć oglušili su se i Centar za socijalni rad i policija. Osuđenik je cijelo vrijeme živio sa suprugom i šestoro djece, svi su znali što otac radi najstarijoj ćerki, ali su zbog stalnih maltretiranja i fizičkog nasilja živjeli u strahu pa ga nisu prijavljivali. 

Kad ga je jedna ćerka ipak prijavila policiji, a supruga Centru za socijalni rad, policajci su joj rekli da "neke porodice znaju zvati po pedeset puta", dok su radnici Centra majci rekli "da oni ne mogu ništa". Do pravosnažnosti presude 51-godišnji Zadranin ostaće u pritvoru. Županijsko državno tužilaštvo proglasilo je istragu tajnom.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.