Jemen: Uskoro milion oboljelih od kolere
Foto: fr.de

Stanja alarmantno

Jemen: Uskoro milion oboljelih od kolere

Humanitarna situacija u Jemenu je katastrofalna. Do kraja godine moglo bi da bude i do milion slučajeva kolere, saopštio Međunarodni komitet crvenog krsta.

Čelnik delegacije Crvenog krsta u Jemenu Aleksadar Fejt rekao je da zaraćene snage koriste nesrazmjernu silu i tako izazivaju "pretjerane" civilne žrtve, prenosi Rojters.

On je pozvao da zaraćene strane dozvole otvaranje aerodroma u prijestonici Jemena, Sani, kako bi mogla da stigne humanitarna pomoć. 

Kako navodi, do sada je zabilježeno oko 750.000 slučajeva kolere, a smrtnih slučajeva je bilo 2.119. 

"Očekuje nas i do milion slučajeva do kraja godine", rekao je Fejt, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.