Veljković: Drugog bloka neće biti a i prvom se primiče kraj
Bane Veljković

Pljevlja

Veljković: Drugog bloka neće biti a i prvom se primiče kraj

Drugog bloka TE neće biti a i prvom se primiče kraj, sigurnim korakom ocijenio je Bane Veljković Sekretar OO SDP Pljevlja.

Veljković je reagovao na izjavu poslanika DPS -a i člana skupštinskog Odbora za ekonomiju Filipa Vukovića datoj Pobjedi da ukoliko parlament usvoji Zakon o potvrđivanju Pariskog sporazuma, koji je ušao u skupštinsku proceduru,se boji da ćemo morati da zaboravimo na gradnju drugog bloka, a i postojeći bi trebalo da redukuje proizvodnju

Obraćujući Vukoviću Veljković kaže da" nije problem što ste ukrali i preuzeli politiku koja vam je obezbijedila ovu vlast: evroatlansku politiku koja simbolizuje uređeno društvo iako ste pretrpijeli poraze gdje god ste stigli sa vašom politikom devedesetih, nacionalizmom i šovinizmom.

Problem je što pored toga bezočno otimate od ove države i njenog naroda a onako usput ga ovakvim i sličnim saopštenjima obmanjujete tjerajući ga ponovo u nacionalne čopore stvarajuci izvan njih osjećaj nesigurnosti i nezaštićenosti. Prebacivanje odgovornosti, kriviti druge a ne vidjeti sebe je licemjerno. Znate vi vrlo dobro da je davno propušteno vrijeme za izgradnju drugog bloka ali vam je bastalo da sa najviših državnih adresa do juče govorite suprotno".

Istič da su sada kad su izbori na pragu Vukoviću dali da vadite kestenje iz vatre. Smatra da pored svih šteta koje su napravljene, javnost sada ne treba zbunjivati lažnim dilemama oko obaveza države u smislu ratifikacije Pariskog sporazma.

"Iako je DPS već odavno postao simbol reklame i laži znajući da su trenutno vaši najeksponiraniji pljevaljski članovi svojevremeno ukrašavali police sabranim djelima Vojislava Šešelja vjerujem da su tada i oni sami vjerovali u ono što pričaju i da danas vjeruju u ono što govore a sve iz ličnih pobuda radi materijalizovanja odanosti vlasti.Ko zna da li je u ugliću vasih mozgova titralo nepromišljeno obećanje “pljevaljskog lole” o ekološkim nadoknadama koje je zapelo negdje u bespućima DPS-ovaca. A u Pljevljima nista novo. I pijaca, voda i zagadjen vazduh i neriješen problem adekvatnog odlaganja smeća su nasušna potreba svih nas a u isto vrijeme daju nam sliku o mjeri uređenosti ove zajednice. A vi posle šminkanja istine, krenuli da šminkate centar grada. Radovi se izvode neplanski, stihijski, improvizacijom i postavlja se pitanje da li su oni uopšte samo reklama predsjednika Opštine i lokalne vlasti ili su potreba građana?", saopštio je Veljković.

Dodaju da su isforsirani radovi uglavnom rezultiraju fušerenjem na gradskim ulicama koje plaćaju građani. Takođe navodi da izgradnja i plansko postavljanje toplovodne mreže je veliki infrastrukturni problem i na tom planu se ništa ne događa.

"Toplana se izgubila u lavirintu korupcije. Dom kulture ka Skadar na Bojani stoji postojano k’ano klisurina ali nije u funkciji. A vlast koja je ustoličena u vanrednim okolnostima nam šalje abronose u Pljevlja da nam saopšte ono što svi znamo iako ste nas lagali decenijama: Drugog bloka neće biti a i prvom se primiče kraj, sigurnim korakom", zaključio je Veljković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.