Ona ga je proslavila: Hju Hefner sahranjen pored ove holivudske legende
Hju Hefner

Krasila prvo izdanje Plejboja

Ona ga je proslavila: Hju Hefner sahranjen pored ove holivudske legende

Hju Hefner se sa „Plejbojem“ proslavio nakon prvog izdanja koje je krasila Merilin Monro na naslovnici. Uprkos tome što je, prema sopstvenim tvrdnjama, spavao sa više od hiljadu žena, izgleda da je Merlinka imala posebno mjesto u njegovom srcu.

Hefner, koji je juče preminuo u 92. godini, planirao je da bude sahranjen pored Merilin Monro na groblju „Vestvud vilidž“ u Los Anđelesu.

Osnivač Plejboja kupio je kriptu pored Merlinkine za 75.000 dolara 1992. godine, skoro četiri decenije nakon smrti holivudske seks-ikone, koja je pozirala za naslovnicu prvog broja Plejboja.

Prvo izdanje časopisa prodato je u 50.000 kopija i odmah proslavilo Hefnera, koji je cio posao započeo u kuhinji uz pomoć zajma od 8.000 dolara.

 

Rts/New York Daoly News

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.