Rakočević dobila nagradu od četiri hiljade eura
Foto: Ministarstvo sporta

Od ministarstva sporta

Rakočević dobila nagradu od četiri hiljade eura

Država posebno želi da afirmiše perspektivne sportiste i unaprijedi uslove u kojima treniraju, kazao je ministar sporta Nikola Janović na prijemu za atletičarku Kristinu Rakočević, koju je Ministarstvo nagradilo sa četiri hiljade eura.

Rakočević je jedna od najboljih mladih atletičarki svijeta u bacaćkim disciplinama i u kontinuitetu postiže vrhunske rezultate.

Posljednji je zabilježila prije dva mjeseca, osvajajući bronzanu medalju u bacanju diska na Evropskom atletskom prvenstvu u Italiji, koji je Ministarstvo sporta vrednovalo kao uspjeh od posebne međunarodne vrijednosti i značaja za Crnu Goru.

Tim povodom, Janović je priredio prijem za crnogorsku reprezentativku i nagradio je premijom od četiri hiljade eura.

22045772243987896125711593780336888416699n

"Država posebno želi da afirmiše perspektivne sportiste i unaprijedi uslove u kojima treniraju. To je cilj i novog zakona o sportu čiji je Nacrt na javnoj raspravi, koji će jasno prepoznati i vrjednovati rezultate koje postižu naši sportisti, medju kojima titulu najboljih nose i mlade crnogorske atletičarke. Ako je atletika kraljica sportova, njenu će krunu u Crnoj Gori u budućnosti, uvjeren sam, s pravom nositi Kristina Rakočević", poručio je Janović.

Zahvalna na nagradi i podršci koju dobija od Ministarstva sporta, Rakočević je kazala da će nastaviti vrijedno da trenira, jer je sljedeće godine očekuje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, na kojem će prvi put nastupiti kao mlađa seniorka.

220467152439889594589383900811710606896106n

"Uprkos primamljivim ponudama iz inostranstva, neću napustiti Crnu Goru", poručila je Rakočević.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić i njen trener Marko Ristić.

Oni su i izuzetnim ocijenili brižan odnos Ministarstva sporta prema mladim perspektivnim sportistima, naročito u kontekstu novih rješenja koja su najavljena u Nacrtu zakona o sportu.

220075632439892127922464531065124418330093n

Za pohvalu je, naglasio je Vuletić, i način na koji Janović pristupa u rješavanju problema u crnogorskom sportu, počev od trošenja novca namijenjenog sportu i finansijske kontrole svih saveza, pa do brige o uslovima u kojima treniraju crnogorski atletičari.

Raduje ih, kako su zaključili, i najava da će Ministarstvo sporta zajedno sa savezom ali i sa opštinama, u narednom periodu predano raditi na poboljšavanju i izgradnji atletske infrastrukture.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.