Građanska opozicija ne odustaje: Bojkotom do datuma novih izbora
Foto: Rtcg

Loptica je u dvorište DPS-a

Građanska opozicija ne odustaje: Bojkotom do datuma novih izbora

Lideri većine opozicionih stranaka dogovorili su na današnjem sastanku da se neće vratiti u Skupštinu dok vlast ne ispuni njihov zahtjev za ponavljanje parlamentarnih izbora.

“Danas smo imali jasan i produktivan sastanak da bez obzira na razlike i metode političke borbe, uvjek se može civilizovano, demokratski promišljati i dogovarati kako bi izašli iz političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi. Danas smo donijeli zajednički stav da nema prekida bojkota parlamenta. Bojkot se pokazao kao efikasno sredstvo političkog pritiska”, kazao je Bečić.

Loptica je u dvorište DPS-a.

“Problemi se znaju, mi ne odustajemo”, jasan je Bečić.

Posebno je apostrofirao stav Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori da se bez hitnog usvajanja preporuka OEBS-a kroz izmjenu izbornih zakona može stvoriti tlo za osporavanje rezultata tih izbora.

“To jasno ukazuje na dubinu političke krize i sadašnji nedostatak preduslova za održavanje izbora u skladu sa demokratskim standardima. Iz svega proizlazi nesumnjiva odgovornost vlasti da prihvati prethodno navedene uslove opozicije, čime bi se stvorile osnovne pretpostavke za rezrješenje dramatične političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi već duži vremenski period”, kazali su lideri građanske opozicije.

Odlaganjem razrješenja političke krize, poručuju oni, vlast na sebe preuzima punu odgovornost za njeno dalje produbljivanje i neizvjesnost u koju ova kriza vodi.

“Povratak u Parlament, bez prihvatanja uslova opozicije, bio bi čin kojim se potkopavaju rezultati bojkota i pruža pomoć DPS-u, u trenutku stvaranja uslova za ispunjavanje opozicionih zahtjeva kroz uključivanje međunarodne zajednice u rješavanje krize”, ističu oni.

Predstavnici Demokratskog fronta nijesu prisustvovali današnjem sastanku što će dodatno zaoštriti tenzije među opozicionim partijama.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.