URA: Pljevlja resurs za rođačke džepove
Pljevlja

"Premijera nije briga"

URA: Pljevlja resurs za rođačke džepove

Najnovija posjeta predsjednika Vlade sa saradnicima Pljevljima jasno je pokazala da njegovu Vladu interesuje samo profit privrednih subjekata iz Pljevalja koji u ogromnoj mjeri pripada domaćim i stranim tajkunima, istakli su iz Opštinskog odbora pokreta URA u tom gradu.

Oni su naveli i da je jasno da premijera za ekonomsku, socijalnu, ekološku i zdravstvenu situaciju građana Pljevalja kao i  za održivost lokalne uprave nije briga.

“Nije tu mnogo pomoglo ni otvoreno nezadovoljstvo gradonačelnika opštine Pljevlja o potrebi održivosti lokalnih finansija. Obraćajući se javnosti premijer je otvoreno ustvrdio da mu je trenutno najvažnije da se stabilizuje privreda i  ostvaruje profit i da naplata ekološke takse neće biti dozvoljena makar za nekoliko narednih godina bez obzira na zakonsku mogućnost” kazali su iz pokreta URA u Pljevljima.

Navode da  je čudno to zašto se odlaže primjena ekološke takse za pljevaljske ekonomske gigante kad oni posluju pozitivno posebno Elektroprivreda CG i Rudnik uglja.

„Izgleda da je premijer zaboravio na svoju  izjavu u kojoj se tvrdi da Rudnik uglja uspješno posluje, izvršava sve obaveze prema državi i ima ozbiljne razvojne planove i da je i za prvih šest mjeseci ove godine ostvario dobit. Zaboravio je i na izjavu sadašnje ministarke ekonomije da Elektroprivreda na svojim računima ima više novca nego što je iznos transakcije za eventualnu kupovinu akcija A2A i da iako iznos od 35 miliona na godišnjem nivou nije mali on u potpunosti odgovara profitnom potencijalu EPCG” kazali su u Opštinskom odboru URA Pljevlja.

Istikali su da je valjda  sada svim građanima jasno, posebno glasačima DPS-a i njegovih koalicionih partnera da su građani Pljevalja svjesno žrtvovani od republičke vlasti i njihovih tajkunskih partnera.

“Još jednom se pokazalo da vladajućoj strukturi u Crnoj Gori nije uopšte bitno koja je politička struktura na vlasti u Pljevljima već im je samo bitna dalja eksploatacija pljevaljskih ekonomskih potencijala pri čemu su građani Pljevalja žrtveno jagnje i kolateralna šteta”, zaključuju u Građanskom pokretu URA u tom gradu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.