Formiran Mjesni odbor Demokrata u Mojkovcu

Profesor istorije na čelu

Formiran Mjesni odbor Demokrata u Mojkovcu

Demokrate su zaokružile partijsku infrastrukturu u mojkovačkim Poljima i selu Štitarica. Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović i predsjednik mojkovačkih Demokrata Ivan Stanić sa saradnicima, prisustvovali su sjednici formiranja mjesnog odbora Demokrata mojkovačkih Polja na čijem je čelu izabran profesor Vuksan Gašević, profesor istorije. Takođe, konstituisan je i MO Štitarica, za čijeg je predsjednika izabran ugledni poljoprivredni proizvođač i domaćin Radoje Čobeljić, saopšteno je iz ove partije.

"Mještani MZ Polja iako veliko i jedno od najbližih i najznačajnijih područja opštine Mojkovac, godinama se susreću sa lažnim obećanjima aktuelne vlasti. Stanovnici Polja imaju problem sa nepostojanjem autobuske linije Polja-Gojakovići-Bistrica. Loša putna infrastruktura prema Vodenicama i Krasića strani i nepostojanje ambulante samo su neki od problema sa kojima se susreću mještani ovog kraja. Atmosferska kanalizacija u Babića Polja stvara velki problem tokom obilnijih kiša, jer se na kolovozu i trotoarima zadržava velika količina vode. Eksploatacija šljunka u Poljima se radi na neadekvatan način što negativno utiče na korito rijeke Tare. Takođe, biznis zona je u jako lošem stanju, bez strujnih priključaka i vodovodne mreže, što je loša poruka potencijalnim investitorima", kazale su Demokrate.

Štitarica je kako kažu jedno  od naljepših sela u Crnoj Gori, "ali dugogodišnjim nemarom i nebrigom kako lokalne, tako i državne vlasti, ne koristi potencijale koje ima, već je sve manje onih, a naročito mladih koji se odlučuju da ostanu u njemu i  zasnuju porodice".

"Stočni fond je sveden na nezapamćeno nizak nivo, neregulisan otkup mesa, mlijeka i poljoprivrednih proizvoda, niske cijene, sušne i nerodne godine, veoma loša putna infrastruktura prema katunima, kao i nepostojanje putne infrastrukture ka onim katunima gdje je mahom iždižu domaćini koji nijesu glasači DPS, samo su  neki od problema sa kojima se susrijeću žitelji ovog podneblja. Ono što je takođe važno istaći jeste da godinama unazad Ministarstvo poljoprivrede nedovoljno ili selektivno pomaže stočare i poljoprivrednike iz ovog kraja, tako da su mnogi od njih ugasili svoje stočne fondove i prekinuli obradu zemljišta. Takođe, aktuelna vlast radi sve na potpunoj devastaciji ovog prostora, uništavajući prirodne resurse, naročito šume i rijeke.Sumnjivi koncesionari od sela uzimaju sve što se može uzeti zarađujući stotine hiljada eura. Ono što posebno brine je najava za izgradanju mini  hidroelktrana, koje bi dodatno paralisale život, pošto je postojeća rijeka izvor života za ljude biljke i životinje", navodi se u saopštenju.

Nakon preuzimanja vlasti u Mojkovcu, Demokrate će kako kažu zasigurno od prvog dana raditi na rješavanju svih problema koji su od vitalnog značaja.

"Ne samo za razvoj Polja i Štitarice gdje imamo veliku podršku, nego svakog  mjesta i zaseoka, nezavisno od političke i partijske pripadnosti. Nećemo nikada dovoliti da oni koji politički ne misle kao mi snose bilo kakve posljedice zbog toga, već ćemo svakog čovjeka gledati na potpuno isti i ravnopravan način", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.