Grubišić: Ulaskom Crne Gore u EU doći će do većeg interesovanja za Crnu Goru

Grubišić: Ulaskom Crne Gore u EU doći će do većeg interesovanja za Crnu Goru

Ulaskom Crne Gore u EU doći će do većeg interesovanja za Crnu Goru, posebno za Podgoricu, jer će građani EU željeti da vide glavni grad buduće nove članice, kazao je hrvatski ambasador Veselko Grubišić.

Put prema Evropskoj uniji i NATO bili su katalizator za brže reforme u Hrvatskoj, kazao je Grubišić na tematskoj večeri Republika Hrvatska – pristupanje, članstvo i budući izazovi u Evropskoj uniji, koja je održana večeras u Skupštini Glavnog grada.

"Kao glavne benefite od ulaska Hrvatske u EU posebno je istakao  porast turizma, razvoj poljoprivrede kao i porast industrijske proizvodnje. On smatra da će sa ulaskom Crne Gore u EU doći do većeg interesovanja za Crnu Goru, posebno za Podgoricu, jer će građani EU željeti da vide glavni grad buduće nove članice", saopštili su iz Crnogorske panevropske unije, organizatora večeri.

Grubišić je, kako se navodi, odgovarao na mnogobrojna pitanja mladih Crnogorske panevropske unije, kao i gostiju.

Fasilitator događaja bila je prof. Gordana Đurović, predsjednica Crnogorske panevropske unije, a ovo je bio prvi u ciklusu planiranih razgovora na temu evropskih integracija sa diplomatskim predstavnicima evropskih zemalja.

Izvor: Rtcg

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.