Muratović: Demokrate se odrekle identiteta zarad sopstvene koristi
Boris Muratović

DPS najveća partija u Crnoj Gori i okuplja gotovo trećinu građana

Muratović: Demokrate se odrekle identiteta zarad sopstvene koristi

Posljednje saopštenje DPS-a potpisao je onaj ko ga je i napisao, ali gospoda Demagozi misle da je njihova praksa potpisivanja tuđih saopštenja zarad sopstvene koristi svojstvena svim ostalim političkim subjektima u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju DPS-a koje potpisuje Boris Muratović.

''Vaše novo saopštenje nije stav pojedinca, već je potpisano od vašeg političkog subjekta, jer je svako prethodno individualno saopštenje doživjelo krah, pa ste se i vi konačno opametili. Ne uzbuđuju nas ni uvrede koje nam upućujete, jer mislite da teške riječi najbolje odjekuju, ali zar to prije svega ne govori o vama samima i preskakanju nekih osnovnih lekcija u životu, npr. izostanak kućnog vaspitanja?! Takođe, ne čudi me da me oni koji se kriju iza lika magistra Alekse Bečića, najistaknutijeg junaka moderne crnogorske istorije, nazivaju 'potrčkom', jer svako u liku drugog vidi ono što nosi u sebi, a vi ste ovim pokazali ko ste u moralnom smislu'', saopštio je Muratović.

U Demokratskoj partiji socijalista je, kako navodi, potpuno legitimno imati sopstveno mišljenje i javno ga iznijeti.

''Mi ne moramo govoriti da smo nešto što nijesmo kako bi privukli glasače, dok ste vi oni, kako rekoste, koji ne znaju ni da li su došli ili pošli. Ustvari, vi to odlično znate, ali ste po instrukcijama nalogodavaca i savjetodavaca prihvatili da se odreknete svojih stavova, mišljenja, pa i identiteta zarad sopstvene koristi i koristi vaše rodbine, kumova i prijatelja.No, možda ste pak i izgubili identitet stavljanjem ličnih interesa ispred morala, pa se i sami ponekad zapitate kojoj partiji trenutno pripadate, jer je kod vas sve trenutno, kao i članske karte koje ste, iako jako mladi, mijenjali u skladu sa primamljivijim prilikama za sopstveno napredovanje''- poručio je Muratović.

On navodi, da je Demokratska partija socijalista je velika partija, najveća u Crnoj Gori i okuplja gotovo trećinu građana.

''Istina je da je bilo grešaka u našim redovima. Potpuno je prirodno da među 200 hiljada ljudi, i na hiljade bivših i/ili sadašnjih zvaničnika partije postoje oni koji prelaze ulicu kad je crveno, voze brže nego što je propisano, pa i čine druge prestupe. Grešaka je bilo. I biće ih, jer onaj koji radi taj i griješi. I svako sam snosi posljedice svog činjenja ili nečinjenja, jer za takvu rabotu, suprotnu zakonu, nijesu imali podršku Partije''- dodaje on.

Poručuje Demokratama da demokratija znači da građani učestvuju u društvenom i političkom životu.

„Demokrate', nema ništa prirodnije do da društvene anomalije komentarišu jednako i Novljani i Cetinjani, kao i Podgoričani, Bjelopoljci i Budvani. 'Demokrate', budite demokrate i dozvolite i meni, Nikšićaninu, da dignem glas protiv vašeg licemjerja, nepotizma i previše očigledne korupcije. Ne mora čovjek da živi u Kotoru, Budvi ili Herceg Novom da bi vidio ono što je tako vidljivo, čak i iz mog Nikšića''- saopštio je Muratović.

Kako tvrdi, u Budvi, Kotoru i tamo gdje su Demokrate, kako kaže, tek na koji mjesec osjetile kako je to upravljati nečim malo većim od porodičnog budžeta, pokazuje se flagrantno licemjerje čelnika partije.

''Sve što prigovarate najvećoj crnogorskoj političkoj partiji, vulgarno ste pokazali u svega nekoliko mjeseci - nepotizam, korupciju, pogrešne i štetne odluke i politike! Pokazali ste kako upravljate jednim gradom. Kako biste tek upravljali državom? 'Barjaktaru darivat Evropu - grehota je o tom i misliti! Velja kruška u grlo zapadne''- zaključio je Muratović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.