Policajac nenaoružan savladao čovjeka sa bombom koju je pokušao da unese u autobus!
ilustracija

Doživio scenu kakva se viđa skoro samo u akcionim filmovima

Policajac nenaoružan savladao čovjeka sa bombom koju je pokušao da unese u autobus!

Policajac Ivan Ember (38) u nedjelju po podne doživio je scenu kakva se viđa skoro pa samo u akcionim filmovima.

Iako nije bio na dužnosti, on je nenaoružan, na autobuskoj stanici savladao čovjeka koji je u ruci držao bombu "kašikaru".

Hrabri policajac je čovjeka sa bombom uspio da spriječi da uđe u gradski autobus koji je bio pun putnika i tako je spriječio moguću tragediju.

Sve ovo se dogodilo u nedjelju po podne, oko 17 sati u Novosadskoj ulici u Temerinu, pišu "Večernje novosti". 

Policajac kaže ga je na čovjeka sa bombom uputio prijatelj.

''Prijatelj Marko Zečević me pozvao i rekao da je ispred zgrade u kojoj živim nepoznati čovjek sa 'kašikarom' u ruci. Odmah mi je prošlo kroz glavu da se tu uvijek igra mnogo djece. Kolima sam krenuo u tom pravcu, a drugar me je usput obavještavao o kretanju naoružanog muškarca koji se uputio prema autobuskoj stanici. Još u kolima sam zvao kolege u stanici i rekao da krenu'' - priča Ember.

Kada je došao na autobusku stanicu, automobil je zaustavio tako da autobus nije mogao da uđe u stanicu.

''Istrčao sam iz kola i s leđa prišao bombašu, upozoravajući ga da stane. On je nastavio da hoda prema autobusu. Uspio sam da uhvatim njegovu ruku u kojoj je bila bomba, a krajičkom oka sam vidio da nije izvadio osigurač i tada mi je laknulo'' - priča policajac.

On je tada savladao naoružanog B.Š. i iz ruke mu izvadio bombu. Minut kasnije, na lice mjesta stigle su i njegove kolege, a kod B.Š. su nađena i dva noža.

Bombaš je, kako prenose srpski mediji, priveden.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.